QH
R
e
ï
n
c
a
r
n
a
t
i
e
n
u
m
m
e
r
QH

Toen ik als zeer klein meisje met de bijtjes en bloempjes speelde was het voor mij een zeer natuurlijke gedachte dat als ik later groot werd en nog weer later dood ging ook een van die bloemetjes of bijtjes zou worden. Dat gaf mij rust en vertrouwen in de toekomst...mocht dit bestaan, toen nog zo pril, mij bitter tegenvallen kon ik me vasthouden aan de gedachte dat dit niet voor eeuwig was maar mijn innerlijke zieltje wel. Dat kon toch maar zo niet verdwijnen.?.

Ook vond ik sympathie in het idee dat het vlees waar de jongens zo graag in mochten knijpen van stoffelijke aard was, dat ze wel mijn mollige armpjes maar nooit mijn mollige ikje konden betasten. Dat leek toen heel aardig (Maar later gaf mij dat een bijzonder schizofrene kijk op het leven waar ik minder blij van werd). Een karavaan van vrienden is voorbij getrokken, de een new age en een ander holist, humanist. Lange gesprekken gevoerd over het nut van uiterlijk en het geluk van innerlijk en dat er nogal wat verschilt tussen die twee.

Als het echt was
dat je een film zag
voordat je doodgaat en dan ziet
waar het vraagt om vergeving
en daar waar het mis ging
en dat je dat dan over doet.

En de lichtjes die je door je wimpers ziet als je met toegeknepen ogen in een witte lucht kijkt, dat zijn toch de mensen die dood zijn gegaan, die er nu nooit meer zijn maar die als "lichtjes dansen in het wolkendek."
Nee evolueren doe ik toch maar liever per dag per week per maand per jaar. Zo kan ik zelf peilen waar het naar toe gaat met Saskia van Engeland geboren te Amsterdam 24 9 1967. Als ik dood ga ben ik moe van het hele re´ncarnatieproces wat het leven mijn inziens is..dan verzucht ik Lang Leve de DOOD !

In dat kleine rijmselarijtje geef ik al aan.. Er moet een NUT zijn, een nut van ik hier, een nut van doodgaan na een geploeterd leven. Ja, dan zou ik voor re´ncarnatie stemmen, dat je het dan over doet en als iedereen dat dan doet dat we dan ooit over duizenden jaren een uitverkoren volk zijn, want gere´ncarneerd en geŰvolueerd, dus steeds beter steeds mooier slimmer leuker enzo. Laat me niet lachen, mensen hier mot je het mee doen, verzoen je maar liever met je leven. Zoen, sas.

Ja dag, maar dat is toevallig daar waar jullie het over hebben, dat ben ik. Ja, dat is grappig daar waar jullie over schrijftwijfelen dat weet ik. Ja maar dat is leuk, eigenlijk ik ken jullie niet en ik ken jullie. HÚ maar dat is uitzonderlijk dat wat jij voelt, ik weet wat je bedoelt, ik heb het ook gevoeld.
HÚ, maar dat is niet erg daar waar jij mee zit, dat grote probleem dat had ook ik.
Oh, sorry hoor, jouw kwaaie gezicht, bekend gezicht, nog steeds zo kwaad?
Dag dikke man, nee, niet gelukt? Nog steeds alles beter inslikken?
Och, koningin dat je hier nu zit voor de Hema met de daklozenkrant, schokkend gewoon.

Dag beste vriend ik moet nu gaan ik heb genoeg voor je gedaan.
Maar ik kon terug, tot ziens!

Saskia van Engeland

index